Home > Aktør > Vierli Turistsenter > Vierli Summer


- Panoramic views of Raulandsfjell and Hardangervidda

Vierli Turistsenter
Phone: +47 35 07 23 00
Email: resepsjonSPAMFILTER@raulandferiesenter.no (Remove SPAMFILTER from the address)

N-3864 Rauland


Vierli Summer

Her er det rikt på dyreliv både på fjell og i vann, og det er gode muligheter for fangst med fiskestanga både fra land og båt. De som bor i utleiehyttene våre, får fiske gratis samt låne båt og kano. Redningsvester følger med.

Lekeplass

Lekeplassen er det mange som benytter. Her er det utfordringer for både liten og stor: klatrevegg, husker, "Gråtass", sandkasse, hoppeslott, trampoliner m.m

Et mangfold av opplevelser

Her er det rikt på dyreliv både på fjell og i vann, og det er gode muligheter for fangst med fiskestanga både fra land og båt.

Turløypenettet er godt utbygd med merkede løyper også på sommerstid og innbyr til fotturer ved foten av Norges mest kjente nasjonalpark, Hardangervidda.
På en varm sommerdag kan det være forfriskende med et bad i et av de nærliggende fjellvannene. Man kan også legge ut på padletur i en av kanoene våre.
Eller hva med medbrakt grillmat tilberedt i vår ferdig oppsatte grill ved vannet?

Fest i Uvatn: flytebrygge, badedrakter, solkrem og robåter i aktivitet!

SOMMEREN

Egen bane med flere "gokart-sykler" og "traktor-sykler" til utlån, utvidet ball-/lekeplass med to fotballmål, basketballkurv, badminton-/volleyballnett, en kjempestor hoppeluftpute på 8 x 8 meter og "Tarzan-sklie" for barna. Alt er gratis og til fri bruk til enhver tid.

Det er over 10 km med merkede rundturstier for fjellvandring; stiene er tilrettelagt med klopper, slik at man går tørrskodd nesten hele turen.

Vierli Turistsenter tilbyr egen turorientering tilrettelagt for barnefamilier med åtte poster i nærområdet. I tillegg har vi et "vardebyggertilbud" til de som bestiger tre av våre nærliggende fjelltopper. Alle som fullfører turorienteringen eller bygger varde, får diplom og en liten premie.

Hardangervidda nasjonalpark
Hardangervidda nasjonalpark er en del av Norges største villreinområde med ca. 5000 dyr. På andre siden av Vierli, mot Seljord, Gaustatoppen og Tuddal, ligger Brattefjell/Vindeggen med ca. 500 dyr

Barnas seter

Ved Barnas seter kan ungene oppleve geiter, ender, kaniner m. m på nært hold. Barnas seter åpner 20 juni.

Fiske

Kommer du til Vierli for å bo, får du fiske gratis i våre innsjøer Oksatjønn og Uvatn. I Uvatn er det et begrenset område, men i Oksatjønn kan du fiske overalt.

Rauland har fantastiske fiskevann i Totak, Lognvikvatn, Tansvatn og Møsvatn, 8–10 km fra Vierli. Fiskekort kan kjøpes på turistkontoret i Rauland.

Kultur

Rauland har et rikt kulturliv med konserter og arrangementer hele året. De to store skulptursamlingene Dyre Vaa-samlingene og Skinnarland-samlingene er verdt et besøk.

Raulandsutstillingen er også en kjent sommerutstilling som samler et vidt spekter av kjente og mer ukjente kunstnere. Her kan man finne variasjoner innenfor kunsthåndverk, billedkunst og tekstiler av svært høy kvalitet.

An abundance of animal life in the mountains and lakes, with excellent fishing oppertunities by fishing rod from land and sea. Those staying in the rental cabins are permitted to fish for free and borrow canoes and boats. Life vests are included.This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.