Home > Aktør > Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland


- Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk

Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland
Phone: 35 95 29 00
Email: raulandSPAMFILTER@hit.no (Remove SPAMFILTER from the address)
Web: Nettside

3864 Rauland


 

Tradisjonskunst

Institutt for folkekultur på studiestad Rauland ligg i Vinje kommune og har ansvar for utdanningstilboda i folkemusikk og folkekunst ved HiT.

Rauland er ei bygd med rike tradisjonar innan folkekunst og folkemusikk og fleire kjende kunstnarar har budd og arbeidd her.

Studentarbeid:

Aktuelt:

To av dei fremst folkemusikarane i landet, Øyonn Groven Myhren og Anne Hytta, har gjenge saman i duoen Sogesong. Resultatet er ei plate med rjukande ferske, friske og originale tolkingar av eldgamle viser som var godt gøymde, men ikkje heilt gløymde. Onsdag 22. november kan du høyre dei i Grotten på Raulandsakademiet.

Onsdag 1. november blir det godt spil å høyre på Rauland: Tvo veteranar gjestar Folkemusikkscena.

Sett av onsdag 4. oktober: Frå nabolandet i aust kjem ei av dei meist «heite» gruppene for tida til Rauland og Årestoga. Ahlberg, Ek og Roswall har med sitt blendande samspel og sine fantasifulle arrangement hausta suksess på ymse folkemusikkfestivalar rundt om i verda dei siste åra. Musikken deira kjenneteiknast av stor variasjon i uttrykket og ein aldeles uimotståeleg «sving» på fele, nykkjelharpe og gitar.

Onsdag 20. september kl. 20.00 spelar bandet Martinnitus i Årestoga på Raulandsakademiet. Bandet er sett saman av tre godt vaksne karar som har høyrt mykje gjennom eit langt musikarliv. Mellom anna slåttane etter spelemannen Martinus Amundsen frå Elverum, som gruppa har namnet frå. 

”Lady Hardanger er i utgangspunktet et bandnavn fra himmelen, og sånn høres de  jammen ut også.” Slik skriv Dagsavisen om Lady Hardanger. Onsdag 23. august kjem dei til Rauland.

I 35 år har Knut Reiersrud traktert gitarane sine på tallause scener og oppglødd publikum - bokstavleg tala - verda rundt. Fredag 2. juni spelar han i Årestoga på Raulandsakademiet. 

Se programmet for avslutningsdagane 2-4. juni 2017.

Onsdag 10. mai kjem Torgeir Straand og Lars-Ingar Meyer Fjeld til Årestoga på Raulandsakademiet. Sams for desse karane er at dei stod fram som gode spelemenn i ung alder - båe spela dei seg beint gjennom B- klassa - var A-klassingar i 20-årsalderen.

Hans og Rasmus Kjorstad frå Nordgard Kjorstad i Sør-Fron er to unge og markante felespelarar i det unge folkemusikkmiljøet i Noreg. Onsdag 15. mars kjem dei til Årestoga på Raulandsakademiet.

Rauland internasjonale vinterfestival opnar med konsert i Årestoga på Raulandakademiet onsdag 15. februar. Her får du møte Agder-trioen Raabygg.

Se film:This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.